Homlokzati állvány bérlés

Közös képviselője vagyok egy budapesti, belvárosi társasháznak. Homlokzat-felújításhoz állvány bérlésre volt szükségünk. A házról annyit érdemes tudni, hogy ez egy szecessziós stílusú épület, nagy belmagassággal, tagolt homlokzattal, párkányokkal, előtte szűk utcával és nem túl tágas belső udvarral. Mellette a többi ház, egyik-másik már felújítva, néhány még kopottan áll. Ahogyan a mienk is az volt. A homlokzatot felújító vállakozó a Zöldi Kft-t ajánlotta.

Zöldi Állvány Kft

A közös képviselet nevében én vettem föl velük a kapcsolatot, egy előzetes helyszíni bejárásra is sor került. Szükség is volt rá, mert az állvány bérlés még annál is összetettebb volt, mint hittem. Területfoglalási, felvonulási, behajtási engedélyek beszerzése, szigorú munkavédelmi, biztonsági jogszabályok ismerete szakértőket igényel. Természetesen megegyeztünk az állványozókkal (az árajánlatot elfogadtattam a testülettel), ők is beszerezték az engedélyeket, mi is, így végre kezdődhetett a munka! A szűk utcában sikerült kiszorítani helyet a lerakodáshoz, majd szépen felépült az állvány, mind bent, mind kint. A lakók ugyan örültek, hogy majd szép lesz a ház, de a felújítással járó munkálatokkal szemben már kevésbé voltak toleránsak. Legalábbis páran. A mindig és mindenhol előforduló akadéskodókat nagyjából sikerült leszerelnem, mondtam, türelem, szép házat terem.

Amikor a ház külső-belső megújulása elkészült, ismét jöttek az állványosok, és lebontották az építményüket. Szerintem a lehető legjobban végezték a munkájukat. A házunk megszépült, az elégedetlenkedők megnyugodhattak, az állvány bérlés gördülékeny volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük